Svar på kommentar - Tårtor

Fick en kommentar av Emma: - Fan vilken snygg tårta!! Hur fixar du den?? Gör du egen sugarpaste el köper du,el hur fanken gör du??:)
 
Jag köper färdig sugarpaste, finns att köpa lite överallt. Bland annat Panduro och även vissa mataffärer har jag sett säljer sockerpasta, men jag köper oftast på internet. Tartpinglan.se och Dreamcakes.com är två bra sidor som har allt du behöver för tårtbak. En liten varning dock, om du är bak-tokig (som jag) så kan det bli dyrt! Haha! Sedan är det bara att kavla ut pastan och skära/trycka ut det mönster eller de bokstäver du vill ha för din tårta.
 
Vad gäller tårtbottnar, tårtfyllingar och så vidare så finns det väl sisådär en miljard olika recept och varianter. Det är bara fantasin som sätter gränser, så kör hårt!
 
Här kommer några tårtor som jag har gjort:
 
Årets midsommartårta, gjorde 5 st. Choklad. Första gången jag arbetade med sockerpasta, helt okej tycker jag!
 
Första tårtan jag gjorde till mammas sommarfest, detta var första gången jag försökte mig på ett tårtlock av sockerpasta.. Aningen klurigare än vad man kanske tror, när man inte har en bakbord så fastnar gärna pastan och det var svårt att få till ett stort, helt lock. Därav den übersnygga skarven, men så är det. Man är ju trots allt amatör. Chokladsmak på denna också.
 
Jag gjorde tre tårtor till mammas fest, den andra tårtan (med päronmousse) lyckades jag få till ett lock utan skarv men den har jag ingen bra bild på. Det här är den tredje och sista tårtan, där märkte jag till min stora besvikelse att den röda sockerpastan inte skulle räcka att täcka en hel tårta med.. Så då fick det bli en 50/50 variant, rätt okej den med tycker jag. Detta är en vanlig prinsesstårta.
 
Sen har vi ju såklart Kluttens födelsedagstårta, jag var sugen på en liten utmaning och tyckte dessutom att våran skatt förtjänade en tårta som var lite mer speciell.. Så jag provade på att göra en Stones tårta, lyckades ganska så bra med det om jag får säga det själv.. Jag menar, man ser ju iallafall vilken bandlogo det är. Höhö. Det svarta tårtlocket var skitsnyggt tycker jag, synd bara att päronmoussen (som har bitar i) gjorde tårtan lite knölig och att grädden gjorde att sockerpastan "svettades".. Men det är sånt man lär sig, nu vet man ju.
 
Sådär, hoppas svaret var okej! Om du bakar någon tårta här framöver så berätta gärna hur det gick :-)
 
Nu blir det att slöglo lite på tv'n och sedan bingen.
Gonatt på er, Pusshejs!
 

En bra dag, helt enkelt

Japp, trippen till Köping gick bra och det gjorde även Jackens dagisbesök som idag blev aningen längre än tidigare. Det tråkiga som Köpingsbesöket medförde är ändringar i den kommande vardagen.. Men det visste jag ju, så det är inget att sura över. Bara att bita i det sura äpplet, hålla käft och köra på. Men är det någon som har ett jobb tillövers så kan ni ju hojta till!
 
Resten av dagen har varit lugn och skön, jag och lilleman sov eftermiddag när vi kom hem (ja, jag var trött jag med) sen när herrn i huset kom hem så blev det myspys, matlagning och bus tills det var dags för lilleman att sova igen. Nu sitter jag och Baby här i soffan och ser på Nybyggarna, Arga-Anders nya program, och hittills verkar det jävligt bra. Hemskt, men bra. Reality-ceck liksom.. Man ska inte klaga.
 
Svarar på en kommentar i nästa inlägg, så klicka in om en stund igen så får ni läsa det!
Pusshejs med er!
 

Mysdag & Dålig eftersändning

Kan någon förklara för mig.. Hur ett brev, adresserat till Malin Berglind Ö Nygatan i Arboga, hamnar hos min syster som bor i Örebro? Det är ju liksom inte bara fel adress, det levererades till både fel namn och stad?
 
Det kallar jag dundertabbe från Adressändrings sida. Tur att det inte gällde en antagning till en balettskola eller ett efterlängtat brev från en gammal flirt i Paris.. Då hade det ju kunna gått riktigt snett för mig.
 
Jaja, det kom ju fram tillslut iallafall. Inte hänga läpp.
 
Har haft en riktigt härlig dag. Efter att jag hämtat Jacken på dagis så for vi hem, åt och han tog sin tupplur som vanligt. Senare kom Maddi förbi och umgicks med oss resten av eftermiddagen. Vi gjorde absolut ingenting speciellt, bara hängde här hemma, lekte med klutten såklart och hade det allmänt gött. Behövs inte mycket mer än så!
 
Imorgon ska jag in en sväng till Köping, mindre kul.. Detta innebär dessutom att Jacken får vara kvar en stund längre på dagis, hur mycket längre det blir vet jag inte än.. Men men. Det ska nog inte vara några problem, vi kör ju "dagisrutiner" ändå när vi kommer hem, så det blir ingen större skillnad.
 
Det var vad jag hade att säga denna afton, snart dags för bingen. Avsutar med en bild på Skatten med födelsedagspresenten han fick av Moffa och ett STORT fett grattis till mormor Mariette som fyller år idag. Grattis fina du, hoppas att du haft en underbar dag! ♥
 

En hotrod såklart! Morbror hjälper till lite.
 
Pussnatti med er!
 

Förkylning, here I come

Mhm, min tur att bli snorig nu då.. Jävla skit. Och som alltid när jag blir förkyld så kommer tårarna som ett brev på posten, ser ut som att jag har gråtit floder 3 veckor i sträck. Himla attraktivt, verkligen. Men jag har klarat mig länge, så jag ska inte klaga.. Allt för mycket iallafall.
 
Jag försov mig lite imorse, så det vart en aningen stressig morgon.. Men det gick bra, vi hann i tid och Jacken for raka vägen in i lekrummet när jag fått av honom ytterkläderna. Fröken nämnde ordet "dröminskolning", kan inte annat än hålla med. Underbart!
 

En dag med bus tillsammans med nyaste tillskottet Zingo & älskade morbror, som vi saknar som attans!
 
Nu ska jag nog fylla på kaffekoppen, sedan ställa klockan (ifall att) och kura ihop mig under täcket i soffan framför Jims värld innan det är dags att hämta Skatten igen.
 
Pusshejs sålänge!

Kalaset

Här kommer lite bilder från Jackens kalas, han fyllde på en tisdag men vi valde att fira honom på fredagen istället.. Då kunde alla vara med, mycket roligare! Och fredagar är alltid bäst!
 

Öppna paket, det är grejer det!
 

 Moster var med och tog kort
 

Men hur gör man egentligen..? Mamma fick hjälpa till lite.
 

Jag hade naturligtvis bakat dagen till ära, massor med muffins och en Stones-tårta till våran lille Rocker.
 
 
Det var ett lyckat kalas, tack alla som kom hit och tack för alla fina presenter som Jack fick. Ni är bäst!
Hörs imorgon igen, Pussnatti.
 

Slutgnällt..

Okej, jag inser att Blogg.se inte kommer att ändra sitt upplägg och göra det mindre segt att blogga..Så det är väl bara att bita ihop och köra ändå!
 
Helgen har varit lugn, i fredagskväll kom Tommy & Alina förbi och sa hej en sväng och igår styrde vi upp årets (förmodligen) sista grillkväll uppe på berget med dem, prinsessan Celine och underbara svärisarna. Himla trevlig kväll! Svårt att misslyckas med det sällskapet ioförsej, så jag har inte väntat mig någe annat ♥
 
Den här dagen har fortsatt i övriga helgens lugna takt, vi har varit ute och provkört nya bilen och handlat lite nödvändigheter men utöver det har det inte blitt många knop gjorda..  Skönt och framför allt högst tillåtet en söndag.
 
Just nu håller vi på att kolla på en film, en läskig variant så jag sitter som vanligt med laptopen i knäet och kikar med ett öga. Fegis är vad jag är.
 
Nu ska jag hämta colan, Pusshejs sålänge!
 

Blogg.se, u suck

Alltså, ni får ursäkta.. Jag VILL blogga, men det går så jävla segt här att jag snart får en stroke eller nåt. Blir vansinnig!
 

Tiden flyger iväg..

Jaha, fredag igen då.. Tiden går alldeles för fort tycker jag.
En summering av "den senaste tiden" kanske vore på sin plats? Eller vad säger ni?
 
Mjaha ja..
 
Sedan jag skrev sist (om man bortser från fjutt-inlägget jag skrev häromdagen) så har Jacken hunnit fylla 1 år och såklart haft sitt allra första kalas! Han har även börjat på dagis, eller ja.. Förskola heter det ju nuförtiden, men jag säger dagis.. Det låter mycket mysigare. Det går iallafall kanonbra, det har inte varit några problem eller tårar alls, vilket naturligtvis har lett till att en stor sten har fallit från mamma-hjärtat.
 
Underbart!
 
Det är väl egentligen de två största händelserna som jag har att berätta om.. Eller ja, ska jag vara riktigt ärlig så är de det enda jag kommer på just nu.. Dåligt av mig.
 
Men jag börjar såhär, det får räcka för ikväll. Jag återkommer med bilder från bland annat kalas-dagen, tills dess får ni en bild på våran lilla (stora..?) klutt som gör sin skepto-blick i bara fispåsarna.
 
"Eehh..?"
 
En sak som inte har förändrats sedan sist är iallafall blogg.se, det är lika segt som vanligt.
 
Vi hörs imorgon (kanske?), ska försöka komma på något kul att skriva om först. Det är svårare än vad man tror!
Undrar allt när den såkallade "amnings-hjärnan" ska återställas egentligen? Den tiden är ju trots allt förbi för länge sedan.. Hm.
 
Nej usch, slutbabblat. Nu blir det film.
Pusshejs!
 

Lovar ingenting..

.. Men det börjar allt klia lite i blogg-fingrarna igen.
 
Får se hur det blir.. Tills dess vill jag tacka för kommentarerna, ni är bara för söta.

RSS 2.0